vraag ‘an de burgerman week 11

15 Mar

JA,JA …. NEE, JA ….. NEE, NEE

Afgelopen week weer eens ouderwets huis aan huis folders mogen bezorgen. In dit geval om mijn partij in het waterschap te promoten. Je weet wel, die van schoon water in de sloot en die van het samen oplossen met de georganiseerde tuinbouw. Wind, sneeuw, regen en kou moest ik doorstaan, maar gelukkig ook een zonnige zaterdag! Uiteindelijk alle brievenbussen in ’t Lierse van een Water Natuurlijk folder kunnen voorzien, mét mijn 12e plek keurig omcirkeld.

Alle brievenbussen? Nou, dat nu ook weer niet, want de brievenbussen met “nee, nee” zijn overgeslagen. ’t Geeft je natuurlijk wel een uniek beeld van de leefomgeving in je dorp. Heel De Lier zakt, dat weet iedereen onderhand wel, maar op sommige plekken toch echt meer dan elders. ’t Was af en toeeen hele klim.

Vergeleken met Poeldijk en Honselersdijk valt het met de bestrating in De Lier nog alles mee en gevoelsmatig kan ik me ook niet meer voorstellen dat hondenpoep op straat nog steeds ergernis nummer één is. ’t Mag best iets groener klonk het wel vaak en dan liever niet op straat, maar in de groenstrook waar het hoort zogezegd. Ergernis nummer één lijkt momenteel de onmogelijkheid voor burgers om een te grote boom vernieuwd te krijgen, terwijl dit bij bedrijven of overheden met ogenschijnlijk gemak toegestaan wordt. De balans in deze wordt overduidelijk gemist.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: